Kuratórium- védnöki testület

A Tanulószervezetek a fenntarthatóságért Alapítvány tisztségviselői:

Kuratórium
Ruzsa Ágota Éva, elnök
SoL alapító-Globális SoL steward, 1998-2010, majd Global SoL vezetőség tag 2010-2014. szakmai igazgató, coach-facilitátor, oktató.
Hitvallásom:
A SoL -lal még megalakulása előtt találkoztam, mikor a Dialógus Facilitátor fejlesztő csoportba jártam az MIT egyetem Tanuló szervezet Központjában 1992-1994. között. Itt ismerkedtem meg David Bohm lenyűgöző, a dialógus és a tudati mező és a társas tudat változásának lehetőségét feltáró szemléletével, majd a Peter Senge vezetésével kidolgozott, a rendszergondolkodás és a személyes fejlődés és a jövőbe mutató és jövő teremtő aktív, szervezeteket és a társadalmi struktúrákat átalakító módszereivel, amely később a Society for Organizational Learning, SoL néven vált a szervezeti és társadalmi átalakulás új megközelítéséinek ‘melegágyává’.
Ez a szellemi kultúrkör a hatékony átalakulást segítő folyamatok hazai gerjesztése érdekében is arra késztet, hogy ilyen tudású és beállítottságú barátokkal és szellemi alkotó társakkal dolgozhassak együtt. Itthon is és a világ számos pontján is hazai, európai és a planetáris érdekek szemelőtt tartásával. 
Szentirmai Judit, kur. tag, SoL Intézet képviselő
A fiatalok fejlesztése, Mobilitás, majd a hazai közigazgatásban az EU pályázatok koordinálását, etikus működését segítő rendszerek kialakításának felelőse, majd ismét az ifjúság – és a hátrányos helyzetben tanuló gyermekek fejlődést támogató NGO ügyvezetőjeként a fenti témákban elkötelezett vezető és tanító. Jelenleg a SoL Intézet ügyvezetője és a Mindfulness alapú Rendszerpedagógia program koordinátora. 
Hitvallásom: A társadalmi változások elősegítése közösségi és szervezeti dialógusok, a civil szféra és az oktatás megújulása érdekében. 

Tanácsadó-védnöki testület:

Dr László Ervin, professzor, Budapest klub alapító, Római klub tag
Dr Nováky Erzsébet, Corvinus egyetem, professzor Jövő kutatás és MTA Jövő kutató intézet.

Dr.Kiss Tibor
a TSZF, SOL Mo. Al. korábbi kuratórium elnöke 20011-2014, kur.tag 2007-2014.
oktató-előadó, Pécsi Tud.egyetem, Közgazd. és Regionális Tudományok Intézete –
elköteleződése a gazdaság és társadalom átalakulása a fenntarthatóság és a Kék gazdaság értékei és módszerei mentén és ennek térségi megjelenítése.
Hitvallásom:
” Elköteleződésem a Kék gazdaság szemléletének megismertetése és gyakorlati alkalmazásának hazai elterjesztése minden sikeres projekttel növekszik. A rendszerszemlélet gyakorlati alkalmazása vezeti gondolataimat és munkámat. ” 
Dr. Hajnal Klára PhD, korábbi kuratóriumi tag, 2007-2014.
egyetemi adjunktus, Pécsi Tudományegyetem TTK Földrajzi Intézet, Társadalomföldrajz és Urbanisztikai Tanszék. 1999-ben kerültem kapcsolatba a Budapest Klub hazai társadalmi szervezetével, amelynek munkájában kuratóriumi tagként dolgoztam.
A SOL kuratóriumi tagja 2007-2014. Az információmegosztás és a közös gondolkodás élménye, mint a szellemi inspiráció forrása nagyon fontos számomra, a szellemi megújulás és feltöltődés lehetősége különleges érték a SOL programjain.
Hitvallásom:
Egyetemi oktatóként és kutatóként több mint húsz éve foglalkozom a fenntartható fejlődés elméleti és gyakorlati kérdéseivel, szinte minden vonatkozásával. A fenntartható fejlődést kutatom, oktatom és életem ebben a szemléletben igyekszem élni. Nagy élmény számomra, hogy pár éve saját kertem van, amely szintén szellemi inspiráció számomra, de természetesen a szépség és az energia egyik meghatározó forrása is. Nyilvános portálokon nem vagyok, de a munkahelyem honlapján igen.
Dr Kiss Ferenc,S OL Mo, kuratóriumi tag 2007-2014.
Nyíregyházi egyetem, rektor helyettes,Természettudományi és Informatikai Kar – dékán,Környezettudományi Intézet – főiskolai tanár, intézetigazgató, a Környezettan Csoport vezetője, szakfelelős
Hitvallásom:
“Szeretném abban segíteni embertársaimat, szűkebb és tágabb közösségünket, hogy megértsék, a természetnek részei, és nem urai, kihasználói, leigázói kell legyünk. Ha ezt nem értjük meg, nagyon közel kerülhetünk ahhoz, amit Madách Imre már Az ember tragédiája című művében is megfogalmazott:”

Midőn az ember földén megjelent,
Jól beruházott éléskamra volt az:
Csak a kezét kellett kinyújtani,
Hogy készen szedje mindazt, ami kell.
Költött tehát meggondolatlanul,
Mint a sajtféreg, s édes mámorában
Ráért regényes hipotézisekben
Keresni ingert és költészetet.
De már nekünk, a legvégső falatnál,
Fukarkodnunk kell, általlátva rég,
Hogy elfogy a sajt, és éhen veszünk.”

Bányay Géza, alapító, Budapest Klub kreativ tag.
az indiai gondolkodás, a bakti-jóga elkötelezett tanítója, gyakorlója immáron 40 éve, korábban a Kagylókürt magazin szerkesztője, talán az első tudatos élelmiszerbolt alapítója-ÉletHáz névvel a Böszörményi úton, a 90-s években a Budapest Klub alapítvány elnöke. 
Hitvallásom: A Hagyomány és a tudomány új útjait a közös dialógusokban összeszőni és a társadalmi fejlődés szolgálatához segíteni. 

A TSZF FB tagjai
Köves Gabriella, FB tag,oktató-előadó, Károli M. egyetem, Tanítóképző,
Dr Albert Judit, FB elnök,tanár, környezeti nevelő,FH
Bálint Virág, FB tag, kiadvány szerkesztő, HVG

Videók a TSzF-ről

Dr Kiss Tibor
Dr Kiss Ferenc
Ruzsa Ágota

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..