Mindfulness alapú RendszerPedagógia: MaRP

Tanulás élő Rendszerekben:TéR-Teremtő Tanulás

A SoL tevékenységében az egyik komoly fordulatot az hozta, mikor a tanuló szervezetek kulcskompetenciáit az iskolai tanulási képességek fejlesztésében, és a tanuló iskola koncepciója és módszertanakialakult és azóta folyamatosan fejlesztésen megy át.

Beszéljen minderről a tanulószervezetek egyik leghíresebb gondolkodója, a SoL alapítója, az MIT egyetem professzora, Peter íM. Senge a rendszergondolkodásról és a mindfulnessről-kontemplációról.

Az ipari forradalom gépies látásmodja a világot részekre darabolta… a 20.század erősödő rendszerszemlélete azonban ismét a figyelmet az élő, szerves szervezetek összekapcsolódó hálózataként kezdte látni. Erről László Ervin professzor, programunk és a Duna kollégium támogatója így nyilatkozik.

KINEK?
Tanároknak, oktatásfejlesztőknek, facilitátoroknak, tanárhallgatóknak, akik csak ezt az egy napot akarják megtapasztalni, betekonteni ebbe a gazdag és szemléletváltó módszerbe ÉS esetleg kacérkodnak a szeptemberben induló 1 éves Képzők képzése programunkhoz.

KIK tartják?
Guus Geisen 20 éves tapasztalataiból született Auropoiesis könyv dióhéjban, melyet
Ruzsa Ágota Éva 20-30 éves tanuló szervezeti és tanulás fejlesztési tapasztalata egészíti ki, különös fókusszal a mindfulness, jelenlét alapú tanulás és dialógusok és rendszerállításokra.

BEVEZETŐ KÉPZÉSI NAP:
MÁJUS 28. KEDD. 10-18H
JELENTKEZÉS: http://solhungary.hu/jelentkezes/
HELYSZÍN
BEIK
1024 Budapest,
Zivatar utca 1-3.
Hungary

MIT TARTANAK?
FŐBB KÉPZÉSI PONTOK
Rendszerszemlélet alapú tanulás-tanítás
– Mindfulness – Éber tudat az oktatásban-tanulásban
– Rendszerdinamikai állítások 
– Dialógusok és dialógikus alapú tanulási terek.

ALAPKÖNYVEINK
Guus Geisen: Autopoiesis
Peter Senge-Daniel Goleman: The Triple focus
Linda B Sweeney-D Meadows: Rendszergondolkodás játékosan
Linda B Sweeney: Connected Wisdom
László Ervin: A rendszerelmélet távlatai

NYELV
A Képzők képzése alapvetően angolul zajlik majd, de sok sok interaktiv gyakorlattal, igy ha valakik nem oly nagyon bírják az angol nyelvet, kiscsoportos tolmácsolás lehetséges és a csoportgyakorlatok magyarul mehetnek.

KAPCSOLAT ÉS KÉPZÉSI KOORDINÁTOR: SZENTIRMAI JUDIT, judit.szentirmai@solintezet.hu