Szervezeti Intelligencia-Részvételi vezetés

A személyes intelligencia fejlesztésen túllépő, a közösségi erőtérbe lépő intelligencia a szervezetek kreatív és resiliens-rugalmas erő kialakító képessége jelentősen megnő, mikor kialakul egy kohéziós, összetartó erő, melynek megtrtó hálójában sikeresen lehet a változás új irányait megteremteni és kialakítani.
E munkát számos folyamat, módszer támogatja. Ennek egyik leírását partner szervezetünknél végzett fejlesztő munka tudja alaposan bemutatni. Mellékelt cikkünk, mely 2010-ben egy tudományos konferencián hangzott el, sok tájékozódást tud az érdeklődő olvasóknak nyújtani.
Emellett, talán a 2011 év eddigi legsikeresebb programja volt a nemzetközi Art of Hosting képzés első hazai bevezetése, melyről képeket találhatunk és lelkes beszámolókat a nemzetközi közösségi lapon.
AKTUÁLIS FEJLESZTŐ PROGRAMOK: Regisztrációs lap a programokra ITT letölthető.
Vezető facilitátor: Ruzsa Ágota, nemzetközi színten is elismert facilitátor, aki a módszereket 1988-UK, majd 1992-94,USA óta tanulja, fejleszti és ötvözi John Heron-Dimensions of Facilitator’s Style, William Isaacs-Dialogue facilitator’s Project, Barbara Benedict Bunker és Billie T.Albans-Large Group Interventions for Organizational Change, Juanita Brown-The World Café, Toke P.Mueller-Art of Hosting, Peter Orban-Systems constellation,Otto Scharmer-Presencing, etc.
I. Társadalmi és szervezeti transzformáció műhely keretében
1. Jeles-traumákkal terhelt ünnepeink alkalmából tartott oldások és
2. Részvételi vezetés és Térteremtés:Új, innovatív társas terek az új cselekvésre, ahol 3.5 nap alatt személyes élményű, a módszereket komplexen és minden érdeklődő számára sikerül azon a színten megtapasztalni, hogy munkahelyén sikeresen tudja alkalmazásukat elindítani. Ha mindezekről mélyebben akar tanulni és ennek belső személyes fejlesztését is elmélyíteni, akkor tudom ajánlani az alábbi programot.

II. Az innováció útján: szervezeti intelligencia és részvételi vezetés
Facilitálás művészete – moduláris tanulási terek 2 éven át és a résztvevőknek lehetősége nyílik egy európai nemzetközi facilitátor fejlesztő programba bekapcsolódni.
A modulok és a program részletes leírását itt találja.
1., D.Bohm: A dialógusról, amely Nobel díjas fizikus által kidolgozott alapokat és az MIT Szervezeti tanulás tanszékén tovább fejlesztett szervezeti megújulást biztosító módszerré vált. Jelentkezési lap:

III. A coaching művészete: dialógus-ébertudat alapú, rendszerelvű coaching továbbképzés. Benne a Jelenlét és Ébertudat, a dialógikus kölcsönkapcsolatok, az inspiráció és jövőkép felébresztése és egy rendszerszemléletű megközelítés. Ebben a kapcsolatban egymásnak útitársai, tanuló és fejlesztő társai lehetünk a személyes énünk külső és belső világának felfedezésében, amely a teljesség fele vezet.