D.Bohm A dialógusról

Névtelen-1-286x300A DIALÓGUSRÓL,

ami a társadalmi átalakulást támogatja
A könyv az alapítvány kiadójánál itt megrendelhető. 

 

A ‘diaszó jelentése át,keresztül, szemben a közfelfogásban ismert párbeszéddel. E fenti szófejtés értelmében a dialógus a csoportban, a tagok között és által létrejött jelentésáram, melyből új értelem, megértés születik. Valami olyan, ami esetleg egyáltalán nem volt jelen a kezdetekkor. Valami kreatív. Ez a közösen megosztott jelentés az, ami az embereket és a társadalmat egységben összefogja.
Hasonlítsuk össze ezt a „discussio” szóval és annak jelentésével, melynek gyökere megegyezik a „percussio” és a „concussio” szavakkal. Valójában azt jelenti, hogy „összetörni”. Előterében az analízis áll, mikor esetleg számos vélemény kerül felszínre, és mindenki erősen képviseli a sajátját, miközben törekszik a másikét széttörni, összetörni, meggyőzni, legyőzni. Ennek nyilvánvalóan megvan a maga jelentősége, de a határai is, és nem igazán visz bennünket túl saját álláspontunkon. A discussio, vita inkább egy pingpong-meccshez hasonlít, ahol a felek ide-oda adogatják ötleteiket azzal a céllal, hogy pontot szerezzenek és nyerjenek a másik felett.
A dialógusban ugyanakkor senki nem akar győzni. Egy ember győzelme minden ember győzelme, és minden ember győzelme, egy ember győzelme. Más az egész folyamat szelleme, paradigmája. A dialógus inkább közös részvétel abban a játékban, ahol nem a másik ellen játszunk, hanem a másikkal. A dialógusban mindenki nyertes.

Részlet a bevezetőből
” Ez a könyv szeretettel és mély elköteleződő hittel készült . Miért? Mert meggyőződésünk, hogy napjaink Magyarországában az üzleti, stratégiai, politikai és oktatási folyamatokban elengedhetetlen ez az új szemléletre építő szakmai tudás. Mert az igazi dialógusban újfelismerések, átalakító találkozások történnek az elmeszív által kinyílt terekben. jó szívvel, beszélgessenek róla és általa.”
Ruzsa Ágota Éva, TszF-SoL Hungary alapítvány elnöke, dialógus facilitátor
SoL tagság esetén 30% kedvezmény van.

8 thoughts on “D.Bohm A dialógusról

 1. Dr. Gabai János

  T SoL!

  Rendeltem egy könyvet./ Bohm/ Kérem, hogy telefonon vegyék fel velem a kapcsolatot
  a szállítás ügyében.
  Köszönöm. Dr. Gabai János 06309483035

  Köszönöm.

 2. Rózsa Andrea

  Tisztelt Cég! Kedves Ágota!
  Nagyon szeretném David Bohm A dialógusról című könyvét megszerezni, elolvasni, tanulmányozni.
  Kérem szépen írják meg, hogyan lehet hozzájutni.
  Üdvözlettel: Rózsa Andrea

 3. Nádassy Attila

  Tisztelt SoL Hungary! Kedves Ágota!
  Néhány napja a csatolt megrendelő lapon megrendeltem és banki átutalással kifizettem David Bohm: A dialógusról című könyvének elektronikus változatát.
  Az e-mail címemre mindeddig nem kaptam meg a könyvet.
  Kérem szíveskedjenek megküldeni részemre az e-könyvet, az itt is és a megrendelő lapon is megadásra került e-mail címemre.
  Szíves együttműködésüket előre is köszönöm szépen!
  Üdvözlettel: Nádassy Attila

 4. Pihelevics Attila

  Tisztelt SoL Hungary!

  Megrendeltem és átutalással kifizettem David Bohm: A dialógusról című könyvének elektronikus változatát

  Érdeklődni szeretnék, hogy várhatóan mikor kapom meg.

  Üdvözlettel:
  Pihelevics Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .