Aktuális programok

A nagy sikerű Mesterek és Műhelyek és a Rendszergondolkodás játékosan képzés után rendszeres tanuló-képzési műhelyeink az elmélyülést segítik.
Programjainkra a jelentkezési lap itt letölthető.

Rendszeres programjaink

1.SOL Café minden hónapban egyszer a SOL rendszergondolkodó műhely után.
Ősszel: október 28. és november 18. Ideje: 18.30-tól.
2.SzER Műhely: Szervezetek-Emberek-Rendszerek: A vezetés belső útja – váljunk önmagunk Mesterévé.
Minden hó utolsó szombat készségfejlesztő kiképző-novembertől zárt csoport.
Minden hó 1.3. szerda: gyakorlas és egyéni, csoportos fejlesztés, amihez lehet alkalmanként is kapcsolódni…Összesen 5 szombat és 10 szerda.
3.Rendszergondolkodás Műhely ( SoL Hu )
Folytatódik éves tanuló műhelyünk, melyhez szeptembertől lehet csatlakozni.
1. alkalom szeptember 28.péntek du. 1-5h között
2. alkalom október 28. , péntek du.1-5h között: Rendszer dinamika és komputer szimuláció nyelve.
3. alkalom november 18. péntek, mikor az idei Rendszerdinamika Társaság éves találkozóján bemutatott WORLD Climate Game kerül bemutatásra, személyes részvétel és közös játék által. Érdeklődőket várunk. Christoph Mandl, SOL Au koordinálásával évi 10 alkalom és közte személyes esetekre alkalmazott tanuló közösségi munka és rendszer játékok. KOMOLYAN akarsz komplex helyzeteket megoldani, megtervezni és menedzselni? Szeretnéd játékosan megismerni a rendszer összefüggéseket? Ha igen, akkor itt a helyed közöttünk.
4. TTMTársadalmi Transzformáció Műhely, amely a kárpát medencei népek fájdalmas, történelmi emlékektől terhes tudati, közösségi oldását szolgálja.
Első alkalom október 26. a SzeR műhely keretében lesz az októberi események oldására.
Kiképző tanulás
I. Facilitálás művészete Az innováció útján: szervezeti intelligencia és részvételi vezetés – moduláris tanulási terek 2 éven át és a résztvevőknek lehetősége nyílik egy európai nemzetközi facilitátor fejlesztő programba bekapcsolódni. A modulok és a program részletes leírását itt találja.
November 9-12.
1.modul: Részvételi vezetés és fenntartható együttműködés. A társadalmi párbeszéd szelíd módszerei. Nagycsoportos és a szervezeti, társadalmi változást hatékonyan elősegítő dialógikus módszerek megismerése. A tavaszi – Art of Hosting magyar nyelvű képzése. Ez egy általános bevezető, amelyet elmélyültebb alapozó és módszerekben is közelebb vivő tanulás követ, melynek egyik alkalma lesz a bohmi dialógus megismerése.

Kíváló alkalom…SOL Éves műhely és ezt megelőzően egy világhírű tréner páros képzése

1. November 17-18. Angol nyelvű képzés a Solution Focus módszer nagymesterével, Dr Mark McKergow, a The Simple Way to Positive Change nagysikerű könyv társ-szerzője és Maria Jicheva, a SIETAR EUROPA volt elnöke. A SF gyakorlati akalmazása kultúrközi és virtuális munkacsapatok hatékony tanuláskor. Részletes tájékoztatás itt letölthető.
2.November 18-n du.2-10h Új világ van kibontakozóban. Vajon mi változunk?
SoL Éves találkozó tagoknak, partnereknek és érdeklődőknek, benne a Klima rendszerelvű játék és dialógus és proAction café.

December 1. Prof.D.Bohm: A dialógusról című könyvének egy napos feltáró, dialogizáló és alapelveket lefektető módszertani elmélyítése, melyet ajánlunk vezetőknek, coachoknak és konzultáns-facilitátoroknak.

II.A coaching művészete dialógus alapú, rendszerelvű coaching továbbképzés. Benne a Jelenlét és Ébertudat, a dialógikus kölcsönkapcsolatok, az inspiráció és jövőkép felébresztése és egy rendszerszemléletű megközelítés. Ebben a kapcsolatban egymásnak útitársai, tanuló és fejlesztő társai lehetünk a személyes énünk külső és belső világának felfedezésében, amely a teljesség fele vezet.Részletes és külön külön is választható programok itt letölthetők. A 2010-ben először SoL Magyarország által szervezetett Coaching from a Systems Perspective 2. európai képzése most Londonban lesz. Rá jelentkezni itt lehet.

Ajánló:
November 23-24. Magyar Fenntarthatósági Csúcs a Piac és Profit stratégiai partnerünk szervezésében.
2012. előzetes
SoL Európai Fórum, a Svéd SOL közösség házigazdaként otthont ad a 2. európai SOL Forumnak 2012. május 21-23-n, amelyre már lehet jelentkezni és konferencia felajánlásokat tenni.

Jelentkezés és tájékoztatás kérés: info@solintezet.hu