Duna Kollégium

A Duna Kollégium

Duna menti Fiatal Vezetők a fenntarthatóságért, avagy a felsőoktatási és középiskolai képzés kiegészítő programja

AZ ENSZ 2005-2015

A fenntarthatóságra nevelés és a roma integráció évtizedének jegyében

A Duna Kollégium jövőképe

Olyan, nemzetközi közösségbe ágyazott tanuló környezet teremtése, ahol gyakorlati tevékenységen, elméleti képzésen és személyiség-és közösség, és a halmozottan hátrányos térségek fejlesztésén keresztül a résztvevő fiatalok érzékenyebbé válnak a felelősségteljes gondolkodás iránt és kiterjesztik képességeiket a fenntarthatóság hármas alapelvének gyakorlati megvalósítása irányába:a gazdasági-társadalmi és környezeti fejlődés HARMÓNIKUS egységét megteremtve itt a Kárpát medence, Duna völgyi régióban közös akció tanulásban a Dunával-Tiszával határos népek fital közösségében.

Három célcsoportot szólítunk meg:

  1. Fiatal felnőttek, 28-35 év között, akik már a munka világában jól teljesítettek és most felébredt bennük az értelmes élet és másoknak is segítő, támogató minőségi és holisztikus ( testet-lelket és szellemet ) mozgásban és érlelésben tartó munka és tanulás iránti vágy.
  2. A fiatal, egyetemi képzésüket végzők, általában bachelor és/vagy mester fok utáni diákok, akik a jövő vezető nemzedékét fogják alkotni,
  3. Fiatalok, akik befejezték a gimnáziumot, szakközép iskolát és most bizonytalanok, nem tudják folytassák-e és hol és miért: nekik egy Zsilip képzést indítunk, hogy megújult erővel, önbizalommal és kitágult igény és világképpel kezdjék el a továbbtanulást.

A három csoport tagjai a Duna menti országokból, roma fiatalokat különös figyelemmel bevonó, határokon túli együttműködésben és közös tanulásban egy-egy évet töltenek el és alapvetően egymásban generálják a kölcsönös tanulás lehetőségét és alkalmait, miközben bizonyos alábbi témákban szakemberek és mentorok vezetésével az akció tanulás elveire épülő munkát végeznek. Így a Roma integráció és a fenntarthatóságra nevelés egyszerre és a szolidaritás, és együttműködés segítségével a lehető legmélyebb szinten alakulhat ki.

A Kollégium rövid leírása

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .