SoL Civil Társaság

A személyes tudati és szakmai fejlődés és az adott szervezetek és társadalmi struktúrák között erősödik a szakadék. Az Átalakulás évtizedeit éljük. Ilyen körülmények között kevés életstratégia marad azok számára, akik értelmesen akarják életükkel a környezetüket gazdagítani. Hisz számunkra nem alternatíva a mindenáron életben maradás, és önmagunk túlélését biztosítani akaró stratégia. Marad hát a kreatív munkát a közjó, az együttérző társadalom, és megújuló, egészséges gazdaság alternatívája. Ez a folyamat is erősödik. Ha közösen, egymást támogatva, inspirálva és gazdagítva vagyunk jelen, tovább juthatunk. Ház ehhez lehet jó a Sol közösség.

Hozzájárulni ahhoz, hogy a rendszergondolkodás, az ökológiai tudatosság és a kollektív bölcsesség elveire és gyakorlatára alapozott fenntartható, együtt érző és felelős társadalom kialakuljon az olyan kompetencia alapú személyes, szervezeti és közösségi tanulás támogatásával, amely nyitva tartja a szívet, serkenti a gondolkodást és felemeli a lelket.(2007. alapító okirat)

SoLHu középA teljes AKTÍV SoL tagsággal járó lehetőség lényege, hogy a SoL tag részt vesz, felajánlást tesz a Global Sol és a SoL Hu és más teljes jogú SoL tagszervezetei által szervezett szakmai feladatok, munkák kialakításában, mint együttműködő munkatárs.
Kapcsolódik a SoL tudás műhelyeihez, kutatás-fejlesztés hazai és nemzetközi programokhoz, azaz kialakíthat ilyen műhelyeket és részt vehet kiemelkedő szakmai szolgáltatásokban is.
A Globális SoL Tagság csak helyi vagy tematikus közösségek által nyerhető el.

JELENTKEZÉSEDET ONLINE itt tegyed meg.  

A SoL Története a hazai és nemzetközi új struktúrájú, innovatív megoldásokat kereső igényessége miatt folyamatos átalakulásban van. Ez a SoL vezérelveinek ismeretében nem is olyan különös.
A Globális SoL vezetősége számos alcsoportban kialakította a tagság visszacsatolása és értékeinek és igényeinek figyelembevételével az új konstrukciót, amely a 2014. május 17-18. közgyűlésen került elfogadásra.
A nemzetközi közösséghez egy adott ország, vagy régió vagy szakmai virtuális közösséghez csatlakozva lehet kapcsolódni.
Ezért a SoL Duna-Hu tagság ezen elvek mentén került kidolgozásra. Közgyűléseink, találkozóink és programjaink minden SoL tagnak és érdeklődőnknek nyilvános.
A hazai SoL-t a Globális SoL vezető testületében Ruzsa Ágota volt a képviselő, majd később Galambvári Gabi is csatlakozott.

2018-tól új közösség formálódik és még nem döntötte el, hogy miként kapcsolódik a hazai, régiós és nemzetközi Globális SoL tagságához.

A SoL mindenütt törekszik a konzultánsok, a szervezeti un. praktizálók és kutató-fejlesztők harmonikus arányára annak érdekében, hogy a legmagasabb szintű tudást legyenek képesek az innováció és a jövőteremtő szervezeti és társadalmi kérdések megoldására.

Várjuk érdeklődését, jelentkezését és támogatását az Alapítvány-Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért bármely területének támogatójaként.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .