Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért, SoL Hu alapítvány

A Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért alapítvány ad szervezeti háttér támogatást a Globális SoL Egyesület hazai társaságának, SoL HU (a Társaság a Tanuló Szervezetekért) tagjainak és a szellemiségébe és értékrendjébe illő fejlesztéseknek, képzéseknek.  Emellett létrehozta  a SoL Intézetet, amely szervezet- és közösségfejlesztési, tanácsadói tevékenységet végez, melynek bevételéből egyúttal az alapítvány közcélú tevékenységét (oktatásfejlesztés, NGO-k és civil szervezetek, egészségügyi szervezetek hatékonyságát fejleszti. A SoL Hu közösség az alapítványon keresztül a Globális SoL Hálózat és egyesület tagja…erről a munkáról Peter Senge beszél ebben a videóban.

” Valószínűleg a legnagyobb hiba, amit elkövethetünk, ha ellenállunk a változásoknak. Ahhoz, hogy világosan felismerjük, hogy milyen változásokra van szükségünk, és melyek a valódi értékek, ahhoz rendszerben kell gondolkodnunk. Ehhez ismernünk kell a legnagyobb rendszer, a Természet folyamatait, és a benne élő, gazdálkodó emberi közösségek kapcsolatrendszerét. Tanulás nélkül nincs fejlődés és nincs biztonságos jövő. ” Dr. Hajnal Klára PhD egyetemi adjunktus, A TszF alapitvány volt kuratátora, tiszteletbeli tagja.

AZ ALAPÍTVÁNY KÜLDETÉSE:

„Hozzájárulni ahhoz, hogy a rendszergondolkodás, a személyes fejlesztés és a kollektív -együttműködő bölcsesség elveire és gyakorlatára alapozott öko-pszichológiailógiai tudatosság mentén fenntartható, együtt-érző és felelős társadalom alakuljon ki a személyes, szervezeti és közösségi tanulási kompetenciák fejlesztésével, miközben nyitva tartjuk a szívet, serkentjük a gondolkodást és felemeljük a lelket.”

A TsZF alapítvány adatai:

Végzés.

Neve: Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért, SoL Mo. Alapítvány

Székhelye: 2090, Remeteszőlős, Patak sétány 86.

Adószáma: 18720071-1-13

Bankszámlaszáma: CIB bank: 10700598-47437605-51100005, forint

Cégjegyzék száma: 13.PK.60.571/2007/2. /AM316 nyt.sz./

Alapító okirat Itt olvasható.

Tisztségviselői:
Ruzsa Ágota, alapító-kuratóriumi tag
Szentirmai Judit, elnök-ügyvezető
Galambvári Gabriella, kurátor,
Dr Hajnal Klára, kuratóriumi tag

SOL INTÉZET
Kelemen Gabriella, ügyvezető

Korábbi kuratóriumi tagok,
Bányay Géza
Czippán Katalin
Dr Kiss Tibor
Dr Kiss Ferenc
Ruzsa Ágota

You Tube csatorna itt.