A tanuló szervezet

Alapfogalmak

A tanuló szervezetek mozgalmának legerőteljesebb eszköze a nyelv. Fontos, hogy világosan értsük a gyakran használt szakkifejezések jelentését. Bővebben »

A tanuló szervezetek öt alapelve

A tanuló szervezet olyan szervezetet jelent, amely jövőjének kialakítása érdekében folyamatosan növeli, erősíti alkotókedvét és tehetségét. A tanuló szervezetek fontos jellemvonása, hogy a benne résztvevők új módon képesek tekinteni magukra és a világra. Bővebben »

A SoL céljai

A SoL célja, hogy olyan elméleteket és gyakorlatokat felfedezzen fel és alkalmazzon, amelyek az emberek és szervezeteik kölcsönös fejlődését szolgálják. Bővebben »

Tanuló szervezetek kialakítása

A szervezeti tanulás megértése és felgyorsítása iránti igény ma sokkal nagyobb, mint bármikor korábban. Azok a régi idők, amikor Henry Ford, Alfred Sloan vagy Tom Watson egyszemélyben tanultak a szervezetért, szervezetük helyett, már elmúltak. Egy növekvő dinamikájú, egymástól kölcsönösen függő, előre nem jelezhető világban lehetetlen, hogy egyetlen ember gondolkodjon a vállalat élén. A régi modell helyett, miszerint ’fent gondolkodnak, lent végrehajtanak’, újat kell alkalmazni, melyben a gondolkodás-végrehajtás folyamata a vállalat minden szintjén integráltan történik meg. Bővebben »