Kuratórium- védnöki testület

A Tanulószervezetek a fenntarthatóságért Alapítvány tisztségviselői:

ALAPÍTÓ

Ruzsa Ágota Éva, alapító és kuratóriumi tag
SoL alapító-Globális SoL steward, 1998-2010, majd Global SoL vezetőség tag 2010-2014. 2021.óta a Nemzetközi társaság un. Inspiration Council tagja,
szakmai vezető, coach-facilitátor, OD konzultáns és EGYETEMI oktató (METU-TURNAROUND, ÓBUDAI egyetem-Agilis menedzsment, Pázmány P.Egyetem-Irodalomterápia).
Hitvallásom:
A SoL-lal még megalakulása előtt találkoztam, mikor a Dialógus Facilitátor fejlesztő csoportba jártam az MIT egyetem Tanuló szervezet Központjában 1992-1994. között. Itt ismerkedtem meg David Bohm lenyűgöző, a dialógus és a tudati mező és a társas tudat változásának lehetőségét feltáró szemléletével, majd a Peter Senge vezetésével kidolgozott, a rendszergondolkodás és a személyes fejlődés és a jövőbe mutató és jövő teremtő aktív, szervezeteket és a társadalmi struktúrákat átalakító módszereivel, amely később a Society for Organisational Learning, SoL néven vált a szervezeti és társadalmi átalakulás új megközelítéséinek ‘melegágyává’.
Ez a szellemi kultúrkör a hatékony átalakulást segítő folyamatok hazai gerjesztése érdekében is arra késztet, hogy ilyen tudású és beállítottságú barátokkal és szellemi alkotó társakkal dolgozhassak együtt. Itthon is és a világ számos pontján is hazai, európai és a planetáris érdekek szem előtt tartásával. 

KURATÓRIUM

Szentirmai Judit, elnök, 
A fiatalok fejlesztése, Mobilitás, majd a hazai közigazgatásban az EU pályázatok koordinálását, etikus működését segítő rendszerek kialakításának felelőse volt, majd ismét az ifjúság – és a hátrányos helyzetben tanuló gyermekek fejlődést támogató NGO ügyvezetőjeként a fenti témákban elkötelezett vezető és facilitátor lett. Jelenleg a tanácsadó és facilitátor és a Mindfulness alapú Rendszerpedagógia program koordinátora. 
Hitvallásom: A társadalmi változások elősegítése közösségi és szervezeti dialógusok, a civil szféra és az oktatás megújulása érdekében. 

Dr. Hajnal Klára PhD,  kuratóriumi tag, 
nyug. egyetemi adjunktus, Pécsi Tudományegyetem TTK Földrajzi Intézet, Társadalomföldrajz és Urbanisztikai Tanszék. 1999-ben kerültem kapcsolatba a Budapest Klub hazai társadalmi szervezetével, amelynek munkájában kuratóriumi tagként dolgoztam.
Az információ megosztás és a közös gondolkodás élménye, mint a szellemi inspiráció forrása nagyon fontos számomra, a szellemi megújulás és feltöltődés lehetősége különleges érték a SOL programjain.
Hitvallásom:
Egyetemi oktatóként és kutatóként több mint húsz éve foglalkozom a fenntartható fejlődés elméleti és gyakorlati kérdéseivel, szinte minden vonatkozásával. A fenntartható fejlődést kutatom, oktatom és életem ebben a szemléletben igyekszem élni. Nagy élmény számomra, hogy pár éve saját kertem van, amely szintén szellemi inspiráció számomra, de természetesen a szépség és az energia egyik meghatározó forrása is. Nyilvános portálokon nem vagyok, de a munkahelyem honlapján igen.

Galambvári Gabriella,
kuratóriumi tag
Évtizedes munka után, melyet az üzleti világban töltött marketinges és programmenedzserként, tanácsadó, OD konzultáns és trénerként dolgozik egy sikeres tanácsadó cégnél és alkalmanként a SOL Intézet munkáiban. 
SOL INTÉZET munkatárs
Kemény Gabriella,  
Korábban Intézet vezető, majd HR vezető és most a SoL Intézet ügyvezetése mellett üzleti coach és NGO tanácsadó.
——————————————————————————————————
Tanácsadó-védnöki testület:

Dr László Ervin, professzor, Budapest klub alapító, Római klub tag
Dr Nováky Erzsébet, Corvinus egyetem, professzor Jövő kutatás és MTA Jövő kutató intézet.

Korábbi kuratóriumi és SoL Intézeti tisztségviselők
kiknek munkája, hozzájárulása erősítette és gazdagította munkánkat
Czippán Katalin,
SoL Intézet ügyvezető
Dr.Kiss Tibor, elnök és kuratóriumi tag
a TSZF, SOL Mo. Al. korábbi kuratórium elnöke 20011-2014, kur.tag 2007-2014.
oktató-előadó, Pécsi Tud.egyetem, Közgazd. és Regionális Tudományok Intézete –
elköteleződése a gazdaság és társadalom átalakulása a fenntarthatóság és a Kék gazdaság értékei és módszerei mentén és ennek térségi megjelenítése.
Hitvallásom:
” Elköteleződésem a Kék gazdaság szemléletének megismertetése és gyakorlati alkalmazásának hazai elterjesztése minden sikeres projekttel növekszik. A rendszerszemlélet gyakorlati alkalmazása vezeti gondolataimat és munkámat. ” 

Dr Kiss Ferenc,S OL Mo, kuratóriumi tag 2007-2014.
Nyíregyházi egyetem, rektor helyettes,Természettudományi és Informatikai Kar – dékán,Környezettudományi Intézet – főiskolai tanár, intézetigazgató, a Környezettan Csoport vezetője, szakfelelős
Hitvallásom:
„Szeretném abban segíteni embertársaimat, szűkebb és tágabb közösségünket, hogy megértsék, a természetnek részei, és nem urai, kihasználói, leigázói kell legyünk. Ha ezt nem értjük meg, nagyon közel kerülhetünk ahhoz, amit Madách Imre már Az ember tragédiája című művében is megfogalmazott:”

Midőn az ember földén megjelent,
Jól beruházott éléskamra volt az:
Csak a kezét kellett kinyújtani,
Hogy készen szedje mindazt, ami kell.
Költött tehát meggondolatlanul,
Mint a sajtféreg, s édes mámorában
Ráért regényes hipotézisekben
Keresni ingert és költészetet.
De már nekünk, a legvégső falatnál,
Fukarkodnunk kell, általlátva rég,
Hogy elfogy a sajt, és éhen veszünk.”

Bányay Géza, Budapest Klub kreativ tag.
az indiai gondolkodás, a bakti-jóga elkötelezett tanítója, gyakorlója immáron 40 éve, korábban a Kagylókürt magazin szerkesztője, talán az első tudatos élelmiszerbolt alapítója-ÉletHáz névvel a Böszörményi úton, a 90-s években a Budapest Klub alapítvány elnöke. 
Hitvallásom: A Hagyomány és a tudomány új útjait a közös dialógusokban összeszőni és a társadalmi fejlődés szolgálatához segíteni. 

A TSZF FB tagjai
Köves Gabriella, FB tag,oktató-előadó, Károli M. egyetem, Tanítóképző,
Dr Albert Judit, FB elnök,tanár, környezeti nevelő, FH
Bálint Virág, FB tag, kiadvány szerkesztő, HVG

Videók a TSzF-ről

Dr Kiss Tibor
Dr Kiss Ferenc
Ruzsa Ágota

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .