Kuratórium- védnöki testület

A Tanulószervezetek a fenntarthatóságért Alapítvány tisztségviselői:

Kuratórium

Ruzsa Ágota Éva, elnök
SoL alapító-Globális SoL steward, 1998-2010, majd Global SoL vezetőség tag 2010-2014. szakmai igazgató, coach-facilitátor, oktató.
A SoL -lal még megalakulása előtt találkoztam, mikor a Dialógus csoportba jártam az MIT egyetem Tanuló szervezet Központjában. David Bohm mellett, aki már akkor lenyűgözött a dialógus és a tudati mező és a társas tudat változásának lehetőségét feltárva előttem. majd peter Senge és Daniel Kim, a rendszergondolkodás és a személyes fejlődés és a jövőbe mutató és jövő teremtő vágyakozás aktív, szervezeteket és a társadalmi struktúrákat átalakító ígéretével. Ez és a szellemi kultúrkör, ami a szervezeti és társas terekben kialakult folyamatosan arra késztet, hogy ilyen barátokkal és szellemi alkotó társakkal dolgozhassak együtt. ITT Magyarországon IS.
Bányay Géza, alapító, Budapest Klub kreativ tag.
Szentirmai Judit, kur. tag, SoL Intézet képviselő

Tanácsadó-védnöki testület:

Dr László Ervin, professzor, Budapest klub alapító, Római klub tag
Dr Nováky Erzsébet, Corvinus egyetem, professzor Jövő kutatás és MTA Jövő kutató intézet.Dr Dr.DKiss Tibor
a TSZF, SOL Mo. Al. kuratórium elnök 20011-2014, kur.tag 2007-2014.
oktató-előadó, Pécsi Tud.egyetem, Közgazd. és Regionális Tudományok Intézete –
elköteleződése a gazdaság és társadalom átalakulása a fenntarthatóság és a Kék gazdaság értékei és módszerei mentén és ennek térségi megjelenítése.
Dr. Hajnal Klára PhD,
egyetemi adjunktus, Pécsi Tudományegyetem TTK Földrajzi Intézet, Társadalomföldrajz és Urbanisztikai Tsz.
1999-ben kerültem kapcsolatba a Budapest Klub hazai társadalmi szervezetével, amelynek munkájában kuratóriumi tagként dolgoztam.
A SOL kuratóriumi tagja 2007-2014. Az információmegosztás és a közös gondolkodás élménye, mint a szellemi inspiráció forrása nagyon fontos számomra, a szellemi megújulás és feltöltődés lehetősége különleges érték a SOL programjain.
Egyetemi oktatóként és kutatóként több mint húsz éve foglalkozom a fenntartható fejlődés elméleti és gyakorlati kérdéseivel, szinte minden vonatkozásával. A fenntartható fejlődést kutatom, oktatom és életem ebben a szemléletben igyekszem élni. Nagy élmény számomra, hogy pár éve saját kertem van, amely szintén szellemi inspiráció számomra, de természetesen a szépség és az energia egyik meghatározó forrása is. Nyilvános portálokon nem vagyok, de a munkahelyem honlapján igen.

Dr Kiss Ferenc,
SOL Mo, kuratóriumi tag 2007-2014. Nyíregyházi egyetem, rektor helyettes,Természettudományi és Informatikai Kar – dékán,Környezettudományi Intézet – főiskolai tanár, intézetigazgató, a Környezettan Csoport vezetője, szakfelelős

Szeretném abban segíteni embertársaimat, a szűkebb és tágabb közösségünket, hogy megértsék, a természetnek részei, és nem urai, kihasználói, leigázói kell legyünk. Ha ezt nem értjük meg, nagyon közel kerülhetünk ahhoz, amit Madách Imre már Az ember tragédiája című művében is megfogalmazott:
Midőn az ember földén megjelent,
Jól beruházott éléskamra volt az:
Csak a kezét kellett kinyújtani,
Hogy készen szedje mindazt, ami kell.
Költött tehát meggondolatlanul,
Mint a sajtféreg, s édes mámorában
Ráért regényes hipotézisekben
Keresni ingert és költészetet.
De már nekünk, a legvégső falatnál,
Fukarkodnunk kell, általlátva rég,
Hogy elfogy a sajt, és éhen veszünk.”

 

A TSZF FB tagjai
Köves Gabriella, FB tag,oktató-előadó, Károli M. egyetem, Tanítóképző,
Dr Albert Judit, FB elnök,tanár, környezeti nevelő,FH
Bálint Virág, FB tag, kiadvány szerkesztő, HVG

Videók a TSzF-ről

Dr Kiss Tibor
Dr Kiss Ferenc
Ruzsa Ágota

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..