Szt András_A VÁLTOZÁS TERE szimpózium, MÁJUS 23-24-25.

KAPCSOLAT: BELASICS EDIT, info@szentandraskastely.hu

A VÁLTOZÁS TERE szimpózium, 2019. május 23-24-25.
SoL a DAL a Duna mentén

Bevezető:
2019 májusában háromnapos szimpóziumot tartunk a Szent András Kastélyban, amely egyúttal a SoL a Dal – Spaces for Transformation programsorozat indító eseménye is.
Célunk annak felvázolása, milyen lehetséges tere lehet a változásnak és a metamorfózisnak, melyek korunkban kritikus jelentőséggel bírnak az emberi létezés minden szintjén.

Ez azt jelenti, hogy minden változás, átalakulás vagy manifesztálódás kreatív folyamatát megelőzően, elsőként nekünk magunknak kell létrehoznunk önmagunkban és magunk körül az ehhez szükséges teret.

az üres tér magában hordozza 10.000 dolog manifesztálódásának lehetőségét”, ahogy arra a bölcs tao-teking tanít bennünket.

A szimpózium szándéka,
hogy a prezentációkat és a workshopokat a résztvevői tudat összekapcsolása által egy szerves és integráns egészként tudjuk  megélni, mint a közösségi-társadalmi tér teljességét. Így az élet különböző területein dolgozó szakemberek segítségével kikristályosodik, hogyan értelmezzük, érzékeljük és teremtjük meg ezt a „teremtő társas teret”.

Az esemény pilléreit a művészet, az építészet, a természet, a pszichológia, az energia, a tudat, a gazdaság, a vezetés és az ökológa témakörei adják, melyeket szeretnénk reflektorfénybe helyezni, és egyfajta radikális fordulópont oldaláról megvilágítani és megtapasztalni.

Meghívott résztvevők:
művészet: Manfred Makra
építészet: Karolin Schmidbauer (professor University Innsbruck),
pszichológa: Georg Parlov, Bacsa Hédi,
gazdaság: Dr. Kiss Tibor, PTE Pécs
vezetés: Ruzsa Ágota Éva, SoL Hungary és Global SoL,
ökológia: Dr. Hajnal Klára, PTE Pécs
természet: Dr. Herczeg Ágnes, KEK történelmi kertek
Filozófia: Dr. Pörczi Zsuzsa, Budapesti Metropolitan Egyetem
média: Máriás Leonárd, újságíró
Tanácsadás: Kovács Judit, coach
Lélekvezetés: Farkas Erzsébet, spirituális mentor, ontological mentor

A Dialógus-folyam facilitátora: Ruzsa Ágota, mindfulness trainer, metafizika tanító és coach-facilitátor.
Díszvendég: Konok Tamás, világhírű festőművész

A PROGRAM ÍVE

Május 23 és 24 A Szent András Kastélyban a meghívott előadók és workshop vezetők 2 napos dialógikus előadások, bemutatók és résztvevői beszélgetések áramlásában  átalakító közösségi élményben részesülnek.
A meghívott és a felkérést elvállalt előadók és program vezetők Magyarországról, Németországból, Ausztriából érkeznek. Áprilisi rendezvényünkön az eddigi munkáikból, a szimpozium végén pedig az itt készült munkáikból rendezünk kiállítást.

Rendezvényünk tudatosan törekszik a szerves áramlás élményének kialakítására, amelyben az áramlást maguk a résztvevők tudatos jelenléte és gondolataik, élményeik találkoztatása, egységbe szövése teremti meg egy-egy témánál, előadónál meg-megállva, gondolatainak-üzenetének befogadására, melynek élményszálait, mint gazdagagodó szálak-fonalak magunkkal visszük és a résztvevői reflexiók és dialógusok teremtő terében összeszőjük, majd ismét megállaunk-befogadunk-feldolgozzuk és tovább haladunk. 

Miért DAL program: a Duna menti 9 ország alkotóit hívjuk meg a programjainkra, első alkalommal Magyarország, Németország és Ausztria képviselteti magát a programon.

Hosszú távú terv szerint valamennyi ország művészei, minden ország 1-1 kastélyában kapnak lehetőséget az alkotásra és országonként, a legjobbak vándor kiállításként valamennyi országban bemutatkozási lehetőséget kapnak. A munkákról és az egyes országokban folyó programokról digitális anyag is készül, mely megtekinthető lesz az egyes helyek weboldalain, a facebook oldalon.
Első alkalommal: Moravecz Imre, Szürcsik János , Ernestine Faux és Lolly John vesz részt a programban.

A kétnapos szimpozium záró eseménye lesz a kiállítás, melyet jazz koncertek is színesítenek.
A kiállítást Dr Szuhaj Katalin művészettörténész nyitja meg. Katalin Párizsban a Sorbonne egyetemen szerezte meg dr címét és a Szépművészeti Múzeum szakértője volt sok éven keresztül.

Kísérő rendezvények:
Az eseménynek díszvendége Konok Tamás festőművésszel beszélget Szalai Ági a KOGART galéria művészettörténésze.
A 24-én este koncertet ad Fülei Balázs.
A koncert címe: Bartók is ezt játszotta.

KAPCSOLAT: BELASICS EDIT, info@szentandraskastely.hu

Május 28-Június 1. között budapesti és kastélybéli rendezvényekkel, lsd itt, gazdagítjuk az Átalakulás-változás tereit a szervezeti-oktatási és vezetői témákban.

Kapcsolat: Szentirmai Judit, judit.szentirmai@solintezet.hu