RENDSZERGONDOLKODÁS JÁTÉKOSAN

RGJ_cover_nyomdakeszKönyvbemutató műhely

Dennis Meadows előszava itt olvasható és egy rövid játék itt megtekinthető.

Megrendelő lap a könyvre itt letölthető.

A kiadványt egy műhelykonferencián mutatjuk be. A bemutató szemináriumára–várunk szeretettel..mindenkit… jelentkezés szükséges..A játékok, gyakorlatok nagyon sokat segítenek az élményalapú tanulásban, közösség fejlesztésben, stratégia tervezésben, oktatásban, stb.
Ezt az 1 napos könyv felhasználói képzéssel, a könyvben leírt játékok hozzáértő alkalmazásához alapítványunk munkatársai meghívásra örömmel „házhoz mennek”…

 JELENTKEZÉS IDE KATTINTVA LEHETSÉGES.

Kérjük tegye meg, mert így tudjuk a pontos részletekről majd értesíteni.

A könyv kiadását gondozó team:
Czippan Katalin, Karas László, Kiss Tibor,Ruzsa Ágota, Trombitás Gábor, Szentirmai Judit
Tördelés és nyomdai előkészítés: Bálint Virág

Napjainkra szinte mindenkinek egyértelmű már, hogy az út, melyet az elmúlt évszázadokban kitapostunk, az emberiség és a földi fejlődés zsákutcája. Mindnyájunkban ott szunnyad a merre és hogyan tovább kérdése? A merre már sokunknak nem kérdés, de a hogyan nagyon vitatott. Az új utat tudatos, éber emberi közösségek, felelős vezetők és szervezetek lépésről lépésre tapossák egyre szélesebbé. Az út bejárásához elengedhetetlen tudás a rendszergondolkodás.

Az ipari társadalom elgépiesedett világában, azonban gyáraink mintájára alakultak ki a közigazgatás, a közoktatás és a gyógyellátás rendszerei. Ez azonban napjainkra, mint azt saját bőrünkön érzékeljük, teher, súlyos teher a kreatív, autonóm gondolkodásra és közösségi együttműködésre építő döntések és cselekvés kibontakozásában. A nyitás és újraértelmezés irányba segít bennünket ez a kiadványunk. Linda Booth Sweeney és Dennis Meadows közös 30 játékot bemutató és feldolgozó, a tanuló szervezetek 5 alapelvét megvilágító kézikönyve:

Rendszergondolkodás játékosan

Újra kell lássuk magunkat a természet, társadalom és gazdaság szövevényében. Érzően gondolkodóvá kell váljunk és látnunk kell kapcsolati térhálónkat (systems thinking és systems feeling), ahol az együttérzés, a felelős és mindannyiunk boldogulását szolgáló cselekedetek vezethetik életünket. Dennis Meadows társ-szerző ennek a tudásnak az elérését szolgáló rendszerjátékok fontosságáról beszél az itt megnézhető egyetemi kurzuson is.

A könyv és a műhely e fenti célok elérését hívatottak szolgálni.

A résztvevők

  • bepillantást nyernek a rendszergondolkodásba és annak gyakorlati alkalmazásaiba
  • bepillantást nyernek az 5. alapelv által kitágítható környezeti és jövőteremtő stratégiákba, a komplexitást is kezelő tudástárba
  • kapcsolódhatnak egy hasonló értékrendben gondolkodó és azt élni is akaró társak közösségéhez.

Érdeklődés:judit.szentirmai@solhungary.hu

TOVÁBBI TÁJÉKOZÓDÁS
A KÖNYVRŐL ITT OLVASHATÓ.

és a témában egy kisfilm

I. kiadványunk

letöltés (2)Rendszergondolkodás játékosan, Linda B. Sweeney és Dennis Meadows DSC00191-1024x768könyve, melyről már 2011 szeptemberében tartottunk egy műhelytalálkozót Dennis Meadows közreműködésével.
Most 2015. szeptember 17-n egy következőt szervezünk könyvbemutatóval egybekötve.

Kiemelt támogató partnerünk: photo

h13

Az 5.alapelv, amely a SoL mozgalom és globális szakmai közösség eredője, maga a rendszerszemlélet és a rendszerdinamika.
Ennek ismerete, készségszintű alkalmazása a világlátásban, helyzetteremtő képességünkben, stratégiai tervezésben, konfliktus kezelésben, közösségi tervezésben, stb. egyaránt jól és hatékonyan kamatoztatható.
A SoL Intézet 2004. a Peter Senge és László Ervin kiemelt előadóinkkal tartott konferencia óta tanítja és alkalmazza vállalatvezetői, szervezetfejlesztési és iskolafejlesztő programjaiban.
A témában elköteleződtünk arra, hogy magyar nyelven is elérhetővé tesszük az alapműveket és népszerűsítő klub foglalkozásokon, SoL Cafékon országszerte bemutatjuk őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .