A SoL felépítése

A SoL hármas szerkezetű hálózat és egyben hálózatok hálózatába kapcsolódik.

sol_logo-150x81Global SoLRegional network, benne a mi SoL Duna hálózatunk laza szövedéke, melyet a TszF alapítvány támogat – SoL HU

 

SoL Mo alapítványTszF(LoS), SoL Hu Foundation

 

SoL IntézetSoL Intézet-SoL Institute

 

 

SoLHu2_100x50SoL HU -Civil társaság

—————————————————————————————————————————-
————————————————————————————————————————

A SoL lényege: A szervezetek, a társadalom átalakulását támogató intelligens tanuló és tudást és kompetenciát is fejlesztő szakmai-tanuló közösség – community of practice – legyen. Ez a közösség fontos kérdések mentén elköteleződik és a megértés mélységeiből fakadóan támaszt nyújt és cselekvésre ösztönöz, válaszaival a jövőt idézi meg.

A mai, komplex és gyors átalakulást megkívánó világban e válaszokat közös és sokszínű tanuló műhelyekben lehet kidolgozni. A szervezeten belüli és a szervezetek közötti új és innovatív válaszokat keresnek.
A Globális SoL alapelveit és vezérfonalát: A SoL célja és Vezérelvei letöltésével olvashatja.

A SoL Hu, mint hazai közösségi csoport 1998 óta számos és nagyon gazdag rendezvény szervezője, kezdeményezője.
Korábban a Budapest Klub, majd az Ariadne Gaia alapítvány, és 2007. óta a Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért alapítvány és annak vállalkozó szerve, a SoL Intézet keretében működik.
2013-ban a PTK változásával egy új és rugalmas társulási lehetőség nyílt. A civil társaság. Így létrejött egy informális közösség, SoL Hu civil társaság, melynek tagjai elsősorban a Budapest fókuszú CoP-szakmai társulást támogatja, azaz a Duna régióban kisebb közösségi magokat erősít, mint pl. Pozsony, Zagráb, Kolozsvár és Bukarest, Szófia, sőt Varsó partnerséggel.
A Globális SoL Egyesület-ben a Társaság a tanuló szervezetekért, SoL Hu alapítványon keresztül, annak mindenkori elnöke képviseletében vannak jelen a nemzetközi színtéren.
A SoL megalakulásakor a Káordikus – káoszrendszerű szervezetek mintájára és belső törvényszerűségeire épült, – felismerve az élő szervezetek belső működését. Ennek egyik alapelve: a fraktál mintázat alapú önszerveződés. Ez az önszerveződő, öntanuló és önnön működését is folyamatosan meghaladni akaró szerveződés a szakmai műhely szervezeti és személyes belső kapcsolódásában bontakozik ki. E hármas egység az alábbi.

Praktizáló (szervezet)


Kutató-fejlesztő
Támogatók-tanácsadók

 

A tagsággal számos szolgáltatás és kedvezmény együtt jár, többek között a rendszeresen megjelenő és izgalmas cikkeket, eseteket bemutató Reflections újság angolul, a Globális SoL tagság és a magyar nyelvű kiadványaink is.

Egyéni támogató tagság
rendszeresen megjelenő hírlevelünket megkapják, és hozzáférnek elektronikus kiadványainkhoz, dokumentumainkhoz, előadásainkhoz, melyeknek alakulását mint a SoL Hu civil társaság tagja, önmaguk határozzák meg és éves találkozón döntenek felőle. Természetesen kedvezményes (-20%) részvétel a Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért és SoL Intézet és a Globális SoL programjain.

Részt vehetnek az éves SoL Műhelyekben és a SoL Hu rendezvényein és SoL Danubia Regionális Szimpóziumon.

Aktív Intézményi támogató partnerség (vállalatok, oktatási intézmények, NGO-k) – a tagsággal járó valamennyi szolgáltatáson túl kedvezményes részvétel hazai és nemzetközi SoL rendezvényeken, méltányos és minőségi hazai és nemzetközi tanácsadás, coaching és 2 napos képzés-fejlesztési csomag a szervezeti igényekre szabva.

Stratégiai Partnerek
A SoL Hu
természetes stratégiai partnerei a Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért alapítványon támogatásában a SoL Hu civil társaság működését is támogatja. Örömmel várjuk hasonló értékrendben tevékenykedő szervezetek jelentkezését tagként vagy stratégiai partnerként. ( ilyen volt az évek során a K&H bank, az Unilever, a Jövőnemzedékek Ombudsmani Hivatala, az MTA és Corvinus Jövő kutató Intézete és az MTA Tudásmenedzsment Központja..Velük számos közös rendezvényt, programot tartottunk az évek során.

Önkéntesek – ingyenes, vagy kedvezményes részvétel programokban, közös tanulás a felajánlott, felelősséggel végzett munka fejében;

Várjuk jelentkezését akár a SoL Hu Civil Társaságba, akár az Alapítvány-Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért támogatójaként, akár új tudást kialakító szakmai együttműködő félként, vagy partnerként – amennyiben a fenti célokkal Ön is azonosul és együtt kíván dolgozni velünk a tudásalapú, együtt-érző, felelős és intelligens gazdaság, reziliens társadalom megteremtésében; nyitott az új, innovatív fejlesztő módszerek és szemléletformáló tanulási folyamatok alkalmazása iránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .