SOL Hírek: Sikeres 2011-t hagyhatunk magunk mögött

Tanuló szervezetek a fenntarthatóságért alapítvány:

2011.
Október 14-n megalakítottuk, 28 SOL fraktál szervezet a világ minden csücskéből, a Global SOL, Global Association of SoL Communities nemzetközi egyesületet.
November 18-n tartjuk Éves SoL Találkozónkat, ahol tagok és stratégiai partnerok együtt gondolják át az évet és alakítanak ki közös programokat a 2012-s évre.

Novemberben befejeződik a 2 éves, a TSZF-SOL MO.kezdeményezésére és a Comenius LLL program kereteiben megvalósult Rendszergondolkodá a fenntarthatóság támogatásában projektünk, melynek eredméyneit majd egy januári napon megosztjuk veletek.

Befejeztük és lefordítottuk Linda Booth Sweeney Rendszergondolkodás játékosan című könyvét, amely karácsonyra a polcokra kerül. A fordítást az NKA támogatta.

SOL Intézet, a TSZF szolgáltató-tanácsadó és fejlesztő szervezete:

A tanulás-társadalmi kompetenciák és személyes, szervezeti erőterek közül

a három fejlesztendő kompetencia és az öt alapelv ennek szolgálatában
És ez a fejlesztés mind a fenntartható életet szolgáló személyek és szervezetek szolgálatában áll.
A fentiek szellemében tartjuk:
belső és nyitott képzéseinket, szervezeti és vezetői kapacitás fejlesztő munkánkat és
tanácsadói, és coaching és facilitátori munkánkat.

November 18-n befejeztük a Rendszergondolkodók műhely sorozatot, melyet Ch.Mandl, ausztriai SOL barátunk támogatásában tartottuk január óta.
November 23-24-n résztvett tünámogatókéntk, és minden SOl tagunk 30% kedvezménnyel résztvehetett a II. Fenntarthatósági Csúcson, amely a Piac&Profit konferencia központ sikeres és még nemzetközi léptékben is egyedülálló konferenciája.www.fenntarthatosagicsucs.hu lapon jelentkezzetek.
Új projekt
Hosting transformation
A SOL Mo. alapítvány egy Grundtvig pályázat keretében elindított 4 európai ország szervezeteivel együtt, Hosting transformation címmel egy nagy csoportos módszereket és a rendszerszemléletet ötvöző csoport munkát.
Ennek része

1., Dec.10. Kelet-Közép Európai dialógus tervező találkozó
2., A TérTeremtés művészete—Dialógus és rendszerszemlélet alapú facilitátor képzés,
alapozó modul: 2012. Február15-18.

Szerző: Bejegyzés időpontja: | Kategória: Hír archívum

Ruzsa Ágota névjegye

1992-ben ismerkedtem meg a Tanulószervezet Központtal, ami az MIT, Sloan School of management kereteiben bontakozott ki Peter Senge és Ed Schein és a rendszerdinamika kutatócsoport közös munkájaként. Ekkor a 2 éves Dialogos facilitátor képző projekt tagjaként rendszeres fejlesztési-tanulási csoportmunkát végeztem. Majd, mikor megalakult a SoL non-profit szervezet, ennek nemzetközi stewardjaként igyekszem a hazai és térségi együttműködések megteremtésében oly módon, hogy a SOL eredeti fraktál rendszerének megfelelő szakmai műhelyek alakulhassanak ki. Fő munkám a hazai SoL alapítvány, a tanulósuervezetek a fenntarthatóságért elnöki feladatai mellett az alapítványi SOL Intézetben partnercsoportok és szakmai munkacsoportok kialakítása és az ehhez szükséges önszerveződési feltételek biztosítása. saját szervezetem, a Dialogos partners kft ennek alapító partnereként további coaching, nagycsoport facilitálás tevékyenséget és a témákban fontos könyvek kiadását végzi.